Log This Place vinner Malmös digitaliseringspris 2022

Tjoho! Vårt projekt Log This Place som vi tagit fram tillsammans med Malmö Stad har precis vunnit deras interna Digitalisering Pris för 2022!
Appen Log This Place gör det möjligt för medborgare med funktionshinder att utforska, upptäcka och logga tillgänglighet för publika platser i Malmö.

Malmö stads digitaliseringspris delas ut till det bidrag som “utmärkt sig med excellens och skapar nya värden, genom att ställa om från ett analogt arbetssätt till ett digitalt.”

Det här året gick priset till appen “Log This Place”, en användardriven app som beskriver tillgängligheten till platser dit allmänheten har tillträde. Projektet är ett samarbete mellan Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad, Malmö Civic Lab och Handiscover.

Motiveringen lyder: “Detta initiativ utmärker sig på flera sätt! Bygger på involvering av medborgare och att de delar med sig av värdefull information. Därefter kan informationen användas av flera aktörer i samhället – ett cykliskt nyttjande av information där flera parter hjälper varandra. Detta skapar otrolig nytta för en stor grupp av våra medborgare som får mer lika tillgång till vårt samhälle. Helt enkelt ökad tillgänglighet som skapas av medborgarna paketerat i en snygg app!”

Dela denna artikel